NUORTEN PAHOINVOINTI

Onko meillä lasten kasvatuksessa systeemivirhe, koska mentaaliongelmia on nuorilla paljon? Koululaisille vaaditaan lisää psykologeja, opiskelijoille psykiatreja ja varusmiehistä raakataan kesken palveluksen n. 10 % mielenterveysongelmien takia.

Yksi selittävä tekijä on 90-luvun lama, jolloin nykyiset nuoret aikuiset näkivät ja kokivat lapsina kaikenlaista, mikä vaikuttaa heidän loppuelämäänsä. Toinen muuttunut asia on päivähoitolasten kasvanut osuus. Onko järkevää lapsen kävelemään opittua pistää tämä vieraiden ihmisten hoitoon. Kaiken lisäksi tätä touhua varjostaa tavaton kiire. Suurin syy varmaankin on lasten ja vanhempien yhteisen ajan puute. Lapsi joutuu viettämään aikaansa pienestä pitäen kerhotädin, hoitotädin, opettajan ja valmentajan seurassa, mutta ei vanhempiensa.

Voidaanko asialle tehdä mitään?

nimim. Hämeenheikki

Jätä kommentti

css.php